Podstrona: 50-lecie WEiI - konferencja „Wczoraj i dziś” / Piotr Jankowski-Mihułowicz PRz

Aktualności

50-lecie WEiI - konferencja „Wczoraj i dziś”

16-06-2015 r.
, red. Piotr Jankowski-Mihułowicz

W ramach obchodów 50-lecia Wydziału Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Rzeszowskiej, 16 czerwca 2015 r. zorganizowano konferencję pn. „Wczoraj i dziś – badania na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki”, której głównym celem było zaprezentowanie historii Wydziału oraz dorobku naukowego jego pracowników.

W ramach I sesji obrad dr inż. Piotr Jankowski-Mihułowicz zaprezentował referat pt. „Obszar badań naukowych i współpraca z przemysłem w zakresie techniki radiowej identyfikacji obiektów RFID”, w którym szczególna uwaga została zwrócona na zagadnienia aktualnych prac realizowanych w Zakładzie Systemów Elektronicznych i Telekomunikacyjnych, m. in. w ramach projektu pn. „Synteza autonomicznego identyfikatora półpasywnego, dedykowanego do pracy w wielokrotnych, dynamicznych systemach RFID”, finansowanego przez NCBR w ramach I PBS (umowa NCBR PBS1/A3/3/2012). Dodatkowo zaprezentowano i omówiono wybrane stanowiska badawcze i zawartą na nich aparaturę zakupioną w wyniku realizacji projektów: a) „Rozbudowa infrastruktury naukowo-badawczej Politechniki Rzeszowskiej”, nr POPW.01.03.00-18-012/09, współfinansowanego ze środków UE w ramach PO RPW 2007-2013, Priorytet I, Nowoczesna Gospodarka, Działanie 1.3, Wspieranie Innowacji; b) "Budowa, rozbudowa i modernizacja bazy naukowo-badawczej Politechniki Rzeszowskiej", nr UDA-RPPK.01.03.00-18-003/10-00, współfinansowanego ze środków UE w ramach RPO WP 2007-2013. Przedstawiono także przykłady współpracy z przemysłem w zakresie techniki antenowej i radiowej identyfikacji obiektów.

Linki:

http://weii.portal.prz.edu.pl/pl/50-lecie/

http://www.50weii.prz.edu.pl/

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję